Vertrouwenspersonen

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een veilige en fijne schooltijd. Onze vertrouwenspersonen zijn er om jou daarbij te ondersteunen. Zij staan voor je klaar om te luisteren en te helpen bij problemen en/of zorgen. 

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, geeft advies en kan jou helpen bij het vinden van oplossingen bij problemen. Dit kan gaan over pesten, discriminatie, huiselijke problemen, seksuele intimidatie, of andere kwesties die je dwarszitten.

Wat kan een vertrouwenspersoon jou bieden?

  • Veiligheid en Vertrouwelijkheid: Alles wat je bespreekt met een vertrouwenspersoon blijft vertrouwelijk. Ze zijn er om je te helpen.
  • Ondersteuning: Soms is het gewoon fijn om met iemand te praten die begrijpt wat je doormaakt en die je kan helpen de juiste stappen te zetten.
  • Bemiddeling: Als je problemen hebt met een medeleerling, een docent of iemand anders die op school werkt, kan de vertrouwenspersoon bemiddelen om tot een oplossing te komen.
  • Informatie: Vertrouwenspersonen kunnen je informeren over je rechten en de mogelijkheden die je hebt om je situatie te verbeteren.

Wij hebben vier vertouwenspersonen op school

Je kunt ze bereiken via hun school e-mail. Ze persoonlijk aanspreken op school mag natuurlijk ook.

 

 

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda